Het is een mooie dag als je om zeven uur ’s ochtends de radio aanzet en de uitzending opent met een item over Open Hiring! Deze week was er veel aandacht voor hoe de Gemeente Zoetermeer kantoorfuncties invulde met deze effectieve methode.

De gemeente nam in maart 2 mensen aan. Zonder kleerscheuren kwamen zij de proeftijd door en beginnen nu vol enthousiasme aan hun 1-jarige contract. Eén van hen is Milou Brouwer die startte als klantadviseur. “Deze kans moest ik met beide handen aangrijpen”, vertelt ze trots aan Trouw. “Ik kon niet bij de informatiebijeenkomst zijn, maar heb online veel informatie opgezocht. Zo werd ik steeds enthousiaster over de functie.” Ze reageerde als eerste van de vele honderden.

Resultaten waar de gemeente ook van onder de indruk is. Wethouder Jan Iedema vertelt dat hij vooraf veel kritische opmerkingen kreeg. Zo kreeg hij vragen als: Wat zou er gebeuren als iemand helemaal niet wil werken? Lachend: “Dan kun je beter niet solliciteren… Want als je de eerste bent, krijg je de baan.”

Lees ook het bericht van de NOS: https://lnkd.in/ey6q5hzU

Overweeg jij ook om Open Hiring in te zetten?