Voor de eerste keer in de geschiedenis van Open Hiring zijn er kantoorbanen beschikbaar. Gemeente Zoetermeer is de eerste die het aandurft. Vrijdag 8 december 2023 opent de vacature op Openhiring.nl “Ik wilde de eerste gemeente zijn met deze wervingsmethode en dat is gelukt” zegt Jan Iedema, wethouder economie & arbeidsmarkt Zoetermeer. 

Wat is Open Hiring? Open Hiring werkt heel simpel. De werkzoekende kijkt zelf of hij geschikt is voor de functie en meldt zich aan. Is hij de eerste? Dan krijgt hij de baan. Ongeacht verleden, diploma of een vlotte babbel. De methode wordt nu nog het meeste gebruikt voor uitvoerende banen, zoals een baan in de horeca of als schoonmaker. 

Het gaat om twee functies: inkomensregisseur en klantadviseur gemeentelijk informatiepunt. De gemeente houdt op woensdag 6 december om 15.30 uur een informatiebijeenkomst voor geïnteresseerden. Dan wordt er toelichting gegeven over de functies en maak je anoniem kennis met de gemeente. Twee dagen later schrijven geïnteresseerden zich in voor de functie. Degene die dat als eerste doet, wordt maandag 11 december gebeld en uitgenodigd voor een arbeidsvoorwaardengesprek. 

En als het een succes blijkt, vult de gemeente meer kantoorfuncties op deze manier in. En hopelijk worden andere gemeentes ook geïnspireerd en komen er nog veel meer kantoorbanen op openhiring.nl