Dromen zonder grenzen

Werken is voor mensen met een beperking niet altijd vanzelfsprekend. Maar kansen zijn er altijd. Voor iedereen. Als werkgevers hun blik verruimen en ook kijken naar de potentie van deze kandidaten. We moeten de arbeidsmarkt anders inrichten. Niet alleen voor de talenten van vandaag, maar ook van die van morgen! Een jong talent is Elinde, zij ziet kansen in plaats van beperkingen.

“Ik wil later games ontwerpen!” Over die droom, hoeft Elinde niet lang na te denken. De twaalfjarige kruipt zelf zo vaak als ze mag achter de Nintendo Switch. Haar ouders maakten speciaal voor haar een aangepaste gamebesturing. 

Elinde is geboren met cerebrale parese, hersenschade die ze tijdens de geboorte heeft opgelopen. Haar spieren doen niet helemaal wat ze wil en bij veel dingen heeft ze hulp nodig. Toch staat haar beperking haar toekomstdroom niet in de weg. 

 Op dit moment zit ze op het VWO en droomt ze van een toekomst in de wereld van de games. “Ik hoop dat er dan een brein-computer-interface bestaat. Dan kan ik net zo snel werken als mijn hoofd werkt, zonder dat mijn lichaam me in de weg zit.” Een nog belangrijker hoop om te hebben voor Elinde is onze droom van een eerlijke arbeidsmarkt, waarin elk kind mag geloven in een kans.