Met Open Hiring gooi je een groter net uit en werk je aan echte inclusiviteit. Het RTL Nieuws van gisteravond besteedt uitgebreid aandacht aan deze manier van selecteren. Naast 2 hoogleraren werd ook onze Kirstin van Meerkerk geïnterviewd. “Open hiring is ook voor werkgevers die zitten te springen om personeel mogelijk een uitkomst.”

Open hiring geeft iedereen een eerlijke kans op een baan. Gegadigden reageren op een vacature en hoeven verder niks aan te leveren. Ben je als sollicitant de eerste die reageert, dan krijg jij de baan. Tot voor kort werd deze methode enkel binnen de logistieke sector, schoonmaak of in de horeca ingezet, de zogenoemde opstapbanen. Daar kwam recent verandering in; de gemeente Zoetermeer opende in maart meerdere vacatures op basis van deze manier van personeelswerving voor kantoorfuncties. Zoetermeer is hiermee de eerste die dat doet.

Antwoord op het tekort

Maar open hiring is ook voor werkgevers die zitten te springen om personeel mogelijk een uitkomst. Op de krappe arbeidsmarkt van vandaag is het namelijk lastig om aan mensen te komen, zegt Pieter Gautier, hoogleraar economie aan de VU. “Bedrijven kunnen vacatures niet vullen, dat betekent dat de werkgever meer moet bieden aan de werknemer. Dat kan door middel van een hoger loon of trainingen, maar dat kan ook door middel van open hiring”, aldus Gautier.

Iedereen gelijk

Het voordeel van open hiring is dat iedereen per definitie gelijk is. Volgens hoogleraar arbeidsmarkt aan de Maastricht University Frank Cörvers voorkom je hiermee discriminatie.  “Een groot voordeel van open hiring is dat je vooroordelen opzijschuift en discriminatie uitsluit. Door de sollicitant geen vragen te stellen en niet te kijken naar achtergrond, etniciteit of werkervaring werk je mee aan een inclusievere arbeidsmarkt.”

1500 gedreven mensen

Steeds meer bedrijven sluiten zich aan, bericht RTL Nieuws. En dat was de afgelopen weken ook te merken bij bijvoorbeeld de NOS en Trouw. Wij begeleiden 150 werklocaties waar sinds 2019 ongeveer 1500 mensen gestart zijn via Open Hiring. In totaal zijn er in Nederland veel meer bedrijven die personeel werven op deze manier; volgens het UWV gaat het om zes procent van de werkgevers. Nog eens zestien procent overweegt om met open hiring te starten.

Meer weten?

Lees onze visie op het te kort en hoe Open Hiring daar een rol in kan spelen!