Open Hiring

Facts & figures

Wanneer gestart?
In 2019 is het idee naar Nederland gehaald door Start Foundation. 
Hoogtepunt tot nu toe?
Eerste kantoorbanen via Open Hiring bij gemeente Zoetermeer. 
Hoeveel mensen aan het werk geholpen?
Meer dan 800  
Sector: Werving 
Locatie: Nederland

Open Hiring: een baan zonder sollicitatie­gesprek

‘Bij Open Hiring kun je zeggen: ik kan dit, laat me het maar bewijzen’  

Een eerlijke kans op een baan. Daar draait het om bij Open Hiring. Wie wil én kan werken, kan zó aan de slag. Zonder sollicitatiegesprek, zonder brief, zonder vragen. Open Hiring draait namelijk niet om diploma’s, maar om mensen. Niet om praatjes, maar om aanpakken. Deze wervingsmethode is voor werkgevers een innovatieve manier om aan nieuwe medewerkers te komen. 

Het ontstaan van Open Hiring

Zenmeester Bernie Glassman begon in 1982 met Open Hiring: hij richtte Greyston Bakery op in Yonkers, bij New York. Zijn idee? Wie wil werken, komt naar de (Greyston) bakkerij en schrijft zich in op een lijst. Komt er een baan vrij, dan kun je aan de slag. Je verleden is niet belangrijk: je wordt beoordeeld op wat je doet en kunt. Op die manier krijgen mensen al 35 jaar een eerlijke kans op werk.  

Start Foundation X Open Hiring 

Start Foundation heeft Open Hiring in 2019 naar Nederland gehaald en het idee vertaald naar de Nederlandse arbeidsmarkt. Deze wervingsmethode is een innovatieve manier om aan nieuwe medewerkers te komen. Want ook hier staan mensen aan de zijlijn, omdat ze tegen vooroordelen aanlopen. Omdat ze diploma’s missen. Of omdat ze moeite hebben met sollicitatiegesprekken of het schrijven van brieven. 

Resultaten 

Open Hiring draagt bij aan kansengelijkheid en toetreding tot de arbeidsmarkt.  

  • Op meer dan 125 locaties passen ze Open Hiring toe, o.a. Van der Valk Hotel, Mc Donalds, Gemeente Leeuwarden, en La Place.
  • 563 mensen zijn aan het werk. 
  • 235 mensen staan klaar om te werken.

Zie ook: www.openhiring.nl.

Deel deze pagina